Je ontvangt onze nieuwste vacatures en blijft op de hoogte van leuke events en ander nieuws.
Job alert
0
Hier zie je jouw favoriete vacatures, zodat je deze later makkelijk kan terugvinden.
Alle vacatures
Je ontvangt onze nieuwste vacatures en blijft op de hoogte van leuke events en ander nieuws.
Job alert
0
Hier zie je jouw favoriete vacatures, zodat je deze later makkelijk kan terugvinden.
Alle vacatures

Jezelf uitdagen & blijven ontwikkelen

Sandra Homan, Salarisadministrateur

Toen Sandra 20 jaar geleden net van school kwam, was ze op zoek naar werk en solliciteerde eigenlijk op alles wat maar voorbijkwam. Ze ging onder andere op gesprek bij WEA Noord-Holland en koos na een positief gesprek voor WEA. ”De interactie tijdens het sollicitatiegesprek voelde heel informeel en ik had niet het idee dat ik ‘mezelf moest verkopen als werknemer.’”

Nadat Sandra werd aangenomen bij WEA Noord-Holland begon ze eerst als secretaresse in Alkmaar. Daarna is ze gaan werken in Middenmeer. In oktober 2016 is ze omgeschoold tot salarisadministrateur. Deze rol vervult ze nu nog steeds met veel plezier.

“Jezelf overtreffen, door eigen regie te pakken over je ontwikkeling en hierin uitgedaagd worden door collega’s en vennoten, dat is WEA”

“Bij WEA is het werk heel afwisselend en is je eigen ontwikkeling erg belangrijk”

Dat Sandra na al die jaren nog steeds graag bij WEA Noord-Holland werkt, komt door verschillende dingen. “Bij WEA krijg je veel mogelijkheden voor zelfontwikkeling en veel vrijheid voor het uitoefenen en ontwikkelen van je vakkennis.” legt Sandra uit. “Je krijgt echt het vertrouwen om je vak te leren. Daarnaast vind ik de diversiteit van het werk leuk en natuurlijk ook het klantencontact. ”

De kansen die Sandra kreeg om haar vakkennis en -kunde te vergoten pakte ze dan ook zeker aan. “Ik heb verschillende cursussen gedaan als secretaresse tijdens mijn carrière bij WEA. Zo heb ik bijvoorbeeld een cursus Nederlands gedaan, heb ik een timemanagement cursus gevolgd en heb ik veel webinars bijgewoond om mijn skills te verbeteren, zoals zakelijk kunnen schrijven.”

“Als ik tijdens mijn opleidingen en cursussen vragen had, kon ik altijd bij mijn collega’s terecht. Het is fijn om op hen te kunnen terugvallen.”

vector

Het kiezen van je eigen pad wordt erg gestimuleerd, maar wel mét de betrokkenheid van je collega’s

Sandra vertelt dat het bij WEA makkelijk is om een cursus of opleiding naast je werk te volgen. “De cursussen mogen onder werktijd gevolgd worden en de opleiding, daar zit wel eigen tijd in, maar dat is goed te doen. WEA stimuleert het volgen van cursussen en opleidingen en je bent vrij om je eigen pad te kiezen en je te verdiepen in bepaalde onderwerpen.”

Ook tijdens de opleidingen en cursussen die Sandra volgde, had ze veel aan haar collega’s. “Als ik vragen had, kon ik meteen terecht bij mijn directe collega’s. Ik vond het erg fijn om op hen te kunnen terugvallen. Ook kon ik alles wat ik leerde natuurlijk meteen toepassen in de praktijk, wat erg fijn was.”

Geen managers bij WEA, maar samenwerken en met elkaar de boel organiseren

Bij WEA Noord-Holland zijn er geen managers en functioneren de teams zelfsturend, zo ook het team van Sandra. Dat is soms een uitdaging, omdat je als team goed moet samenwerken om alles in goede banen te leiden. Sandra vindt dit erg leuk om te doen en ze zou hier zeker verder in willen groeien. “Ik zou graag verder willen doorgroeien naar de rol van adviseur. Daarnaast zou ik het team graag verder willen helpen met digitalisering.”

“Het fijne is dat je bij WEA niet in een hokje wordt geplaatst.” gaat Sandra verder. “WEA is een informele organisatie met veel diversiteit aan mensen en werkzaamheden. Je krijgt veel tijd voor je eigen ontwikkeling en zelfontplooiing en je kunt ook een allrounder worden, als je dat graag wilt.”